Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

Изкуството да поддържаш автомобил

Написана от Hristo Ginev on . Posted in Автомобили

Присъствието на превозните средства в нашия живот, спомага за неговото по-цялостно осмисляне и възприемане. Без тях, ние не бихме могли да превъзмогнем изключителната лекота на битието, съхранявайки, поне малка част от своята независимост и свобода. Движението е признак на живот, а когато това движение води и до качествени изменения на нашия бит, тогава можем да говорим за изкуство, неподлежащо на квалификация и определение.

Все пак, поддържането на автомобилите е занимание, достойно за всяко творческо осмисляне и съпреживяване. Донякъде, това е алтернативна форма на пресъздаване на битието на машините, което няма аналог в останалите сфери на човешката дейност. С грижите за автомобила, всеки шофьор осъзнава своята роля, при неумолимото движение по пътищата, както и значението на сигурността в него. Пътуването осмисля нашия живот, докато поддържането на автомобилите е ключът към разгадаването на тайнството, наречено свобода и независимост, присъстващи в нашия бит.

При поддържането на превозните средства, шофьорите са значително улеснени, от наличието на няколко варианта, когато се появи проблем в системата на автомобилите им. Те биха могли да предадат колата на технически преглед в автомобилен сервиз, като наличието на специфично оборудване, би спомогнало за по-добрата профилактика и отстраняване на съществуващия проблем. Поне, би трябвало да е така. Много от шофьорите, обаче, имат своите резерви, по отношение на различните технически сервизи. Нерядко, автомобилните работилници стават причина за недоволство от страна на собствениците на превозни средства, които обвиняват, именно техниците там, за появата на проблеми в машините си. Все пак, не трябва да се забравя, че работещите в автомобилните сервизи, понякога имат свое мнение, по отделните въпроси, касаещи автомобилите, по подобие на всеки отделен шофьор. Бихме казали, че, колкото автомобилисти има по света, толкова са и мненията и гледните точки, що се отнася до решаването на проблемите с превозните средства.

Най-добрият начин, не само да поддържате своя автомобил, но и да получите известно удовлетворение и самочувствие, си остава самостоятелната грижа за него. Тя е строго специфична, като зависи, както от разбиранията на всеки отделен шофьор, така и от състоянието на различните превозни средства. Определящо, при всяка добра поддръжка на автомобила е желанието на шофьорите, подкрепяно от известни технически умения и познания.

Важна роля в съответните грижи е отредена на аксесоарите, предназначени за поправка и диагностика на отделните автомобилни елементи. Преди години, подобни аксесоари бяха, преди всичко в сферата на мечтите и желанията на повечето шофьори, но днес те могат да се открият в почти всеки магазин за авточасти. Те се предлагат в различни варианти, предназначение, функции, производители и цени. По-добрите и популярни магазини за авточасти продават широка гама от аксесоари, в които влизат: адаптер 1/4 x 1/4 50мм, вложка дълбока FORCE 32мм 1", гедоре 108 части FORCE, динамометричен ключ, анализатор на акумулатори и алтернатори и др. стоки, чиито функции са всеобхватни и широки. За тези, които придружават шофьорите, в тяхното търсене на автомобилни аксесоари и части, магазините за авточасти предлагат много възможности за избор на инструменти и пособия, които биха влезли в употреба, при отстраняване на проблеми вкъщи или при неотложната домакинска работа – лопати, бидони, различни видове батерии и др.