Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

Косене на трева, както е в Англия

Написана от keiti on . Posted in За дома

Перфектната зелена поляна в близост до къщата е една от тайните за обаянието и чара на красивата морава.

Ако и вие искате да създадете една красива морава със собствените си ръце, то вижте как да го постигнете в няколко стъпки:

Преди да изберете вида на трева, научете кои треви са подходящи за вашия регион. Научете които са устойчиви на стрес. Разберете и за сонда за вода.

Мавритански морава например симулира естествената поляната с цветя и изглежда много хубаво, изисква минимална поддръжка и перфектно се възпроизвежда в цъфтящи треви.

Turf бързо пуска корени, изглежда красив почти веднага след засаждане, въпреки че се нуждае от добри грижи и е много по-скъпа трева.

Изберете правилното място: моравата обича равно място на открито, слънчев парцел. В сянката и на най-красивия дом просто няма да расте нищо, без значение колко труд и грижи полагате.

Цялата площ земя около къщата на поляната, трябва да се прокопае. И сериозно се копае на дълбочина най-малко 15 см, така че някои могили, ями или само части от разнородна почва. Уверете се, че няма камъни и плевели, а земята може да се третира с хербициди. Най-вероятно ще се наложи нов плодороден слой - например, земята на основата на торф и пясък. Така на пластовете се заравя, като във всяка нова коплка се поставя малко тор.

Ако имате влажна зона или мокро петно ​​- не се радвайте, че тревата трябва да се полива по-рядко. Дори напротив, ще се нуждаете от повече и дренажи. Първо, поставете слой чакъл или натрошени тухли с дебелина 10-15 см. Специалистите съветват да се направи малък наклон на моравата към центъра и краищата, така че влагата да не се натрупва.

Как да направите красива морава?

Най-доброто време за сеитба на тревни площи е май или септември. На всеки квадратен метър равномерно поръсете смес от билки, първо по дължина, а след това на кръст.

Пригответе се да се окосите тревата. Оптималната височина на тревата трябва да е 6 -7 см и не повече от една трета от дължината на острието на трева в даден момент - в противен случай тя ще изглеждат грозна и най-важното, няма да расте!

Ако поливате тревата, то в нея бързо ще растат и бурените. Не поливайте тревата късно вечерта. Вредно е да стои влажна през цялата нощ, както и да се полива в горещия следобед. Последното може да унищожи дори корените.

За да расте красива и плътна моравата се нуждае от помощ. За да направите това, изберете съответната категория от вашите тревни торове и добавете мулч: смес, която включва торф, пясък, плодородна почва (мулч обикновено се подготвя през есента). И ако правилно косите и подрязвате тревата и оставяте на земята, без да премахвате, те бързо гният и да се превръщат в хранителни вещества в почвата.

Не очаквайте, че тревата ще расте от само себе си: За съжаление, не. Първо, тя се нуждае от периодична плевене, но има една тайна: колкото по-дебело е засадена тревата, толкова по-малко ще бъдат плевелите, както и "вредителите" плевели лесно се изтеглят на ръка. Е, ако в началото на сезона намерите жълти петна от трева или голи петна, имате нужда от малко ремонт. Косете тревата на 8-10 см, за да е "здравословна" тревата от върха до корена, разхлабете почвата.