Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

Съвременни видове матраци

Написана от keiti on . Posted in За дома

Ако се наложи сега да купувате нов матрак, знаете ли към какво да се насочите?

Както пръстите на двете ни ръцете, нито един с един не е еднакъв, така сме и хората. Производителите на матраци създават многообразна гама от видове, така, че да отговорят на всякакви изисквания. Това е привилегия за условията, в които живеем, но и носи известни колебания, когато сме изправени пред магазина.

За да улесним покупката на матрак, подбрахме класация за топ матраци, които да дадат обща представа и да улеснят избора на най-подходящия за вас:

  • Матрак мемори пяна са станали много популярни през последните няколко години. Технологията пяна с памет е разработен от НАСА и се състои от основен слой и горен слой, които имат характеристиките на пяната.

Тези характеристики включват поглъщане на формата на тялото, давайки подкрепа, когато имате нужда от такава и задържат топлината, която е идеална ако спите в по-студена среда.

Най-скъпите марки казват, че имат собствен формула, която отговаря на високи стандарти за качество, отколкото по-евтините.

Погледнато от отрицателната страна, мемори пяна матраци са тежки и имат по-кратка продължителност от матраци с пружини.

  • Латексовите матраци от пяна.  Латексът се добива от сока на каучуково дърво. Най-голямото му предимство е, че има малко химически добавки, така че ако сте чувствителни към миризмата на мемори пяна това е по-добрата алтернатива.

Латексови матраци са по-трайни, отколкото мемори пяна, но също толкова тежки. Те превъзхождат по степен на подкрепа и комфорт матраци с мемори пяна.

Хипоалергенни са и не подпомагат растежа на бактерии или гъбички.

  • Матраци с пружини са традиционния вид матрак, който предлага разнообразие от подкрепа, твърдост и комфорт в широки граници.

Те са направени с намотки от стомана, които във времето се износват доста бързо, могат да се счупят или да предизвикат провисване. Това е един от най-евтините варианти.

  • Въздушни матраци позволяват да се настройва твърдостта и подкрепата, чрез добавяне или освобождаване на въздуха от камерите на матрак. В някои матраци, всяка страна може да се регулира. Това е от полза ако вие предпочитате по-твърда повърхност, а вашият партньор предпочита по-мека.

За разлика от матраци с пружини, въздушните матраци няма да провиснат.

Внадките на изпускане на въздух са най-очевидни потенциални проблем при надуваемите матраци, особено след като са на възрастта и материалите подлежат на износване.

  • Водни матраци - когато за първи път стават популярни се състоят от голям балон вода.

Както казахме във въведението, технологиите са напреднали. Сега ядрото на матрака е пълно с вода.

Тегло винаги е било проблем, но обикновено водното легло тежи около 700 кг. Закупуването на качествено водно легло е толкова важно, колкото всеки друг добър качествен матрак. Водните легла могат да затоплят за максимален комфорт и да оформят контурите на тялото.

За да помогне това на инвестицията ви и да удължи живота научете се и да се грижите за своя матрак.