Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

Методи за почистване на фурна: плюсове и минуси на различни методи

Написана от keiti on . Posted in За дома

Съвременните домакински уреди имат опции, които елиминират много проблеми в кухнята. Един от тях е автоматичното почистване на фурната. Функцията елиминира необходимостта да изстържете мазнините, които са сякаш замръзнали по стените.

Автоматичното почистване не само спестява време, но и помага за правилното поддържане на устройствата. Благодарение на техниката, чистотата трае по-дълго време.

Статията ни е предоставена с любезното съдействие на www.bratstvoto.com.

Режимите са различни. Тук ще говори за три автоматични метода на почистване и ще ги сравнява помежду си. В края на прегледа ще откриете предимствата и недостатъците на всеки метод. Надяваме се, да ви помогнем да изберете най -доброто почистване на фурната.

Три решения

След готвене мазнините се залепват по стените и дъното на фурната. Там те се превръщат в гъста кора при продължителна употреба, без почистване. Ако се занимавате с отстраняването на такава кора, ще ви трябва почистващи препарати, време и търпение.

В много съвременни устройства този проблем се решава с помощта на функцията за автоматично почистване на фурната. Има три разтвора: пиролиза, катализа и хидролиза. Всеки от тях има предимства и недостатъци.

Катализа: почистване по време на готвене

Най-добрият начин да запазите нещо чисто е да го поддържате чисто. Каталитичните панели, инсталирани във фурната, помагат да следвате този неписан закон. Грапавото фино порьозно покритие, върху панелите допринася за бързото окисляване на мазнините и ускорява разграждането на компоненти: вода и въглерод.

Почистване на фурна става при нагряване от 150 ° С и повече, тоест процесът ще се случи всеки път, когато готвите при определената температура. Не е необходимо да се включва специален режим, който спестява електроенергия.

На каталитични пещи използват двустранен плоча. Това решение ви позволява да удължите живота на панелите наполовина.

Пиролиза: нагряване до 500 ° С

Пиролизата е процес, при който настъпва термично разлагане на хранителни остатъци. Това е агресивна и ефективна процедура, която отнема около два часа. Средата се нагрява до 500 ° С, а хранителните частици се превръщат в пепел. За безопасността на собствениците, вратата се заключва по време на обработката.

Пиролитикът, нанесен, върху вътрешни стени, помага да се издържи на висока температура. Такива модели са най-скъпите на пазара.

Почиства се цялата вътрешна повърхност, включително вратата на шкафа. Трябва само да се отрие с влажна кърпа. По време на процедурата тиганът може да бъде оставен вътре.

Фурните с програма за пиролитично почистване също са оборудвани с охладителна система - вентилаторът се включва, след процедурата премахва изпарения и неприятни миризми от камерата.

Пиролизата консумира много електроенергия.

Хидролиза: обработка с пара

Режимът на пара ви позволява бързо и ефективно да премахнете мазнини и други замърсители. Работи по следния начин: половин литър вода се излива, върху лист за печене, температурата се задава от 90 до 100 ° C. В рамките на 30 минути остатъчната храна омеква под въздействието на гореща пара.

Някои фурни имат програма за хидролиза. Бутон за активиране на функцията може да се намери на контролния панел. Производителите го маркират по различни начини, така че трябва да разгледате инструкциите и да намерите правилната икона. Ако във вашата фурна няма програма за хидролиза, може сами да извършите процедурата, като зададете препоръчителната температура и включите отоплението отдолу.

След почистване замърсителите могат лесно да бъдат отстранени с мека кърпа и без използването на специални инструменти. Въпреки това почистване с пара не помага при почистване на сгъстиха мастен слой.

Такива системи се наричат ​​още Aqualytic. Те са оборудвани с много модели на вътрешния пазар. Методът на хидролиза е по-икономичен в сравнение с други режими: консумацията на енергия и цената на фурните не са толкова високи, колкото в случая на пиролиза или катализа.

Плюсове и минуси

Ако не искате ръчно да почистите вратата, купете фурна с пиролиза - това е най-ефективният метод за избавяне от мазнините.

Катализата ще бъде по-малко скъпа. Такава система не се нуждае от надзор, но изисква допълнителни грижи: ще трябва сами да измиете вратата и дъното на фурната.

Паровият режим е най-евтиният. Работи при сравнително ниска температура. В този случай ще бъде възможно да постигнете добър резултат, ако използвате метода веднага след подготовката.

Основното е да не оставяте мазнините да изсъхнат, тогава изпаренията ще омекотят мръсотията и лесно може да ги премахнете с парцал.

Производителите на фурни експериментират с различни методи за почистване. И така, на пазара можете да намерите и трите варианта: пиролитично и каталитично третиране, както и системата Aqualytic. Изборът зависи от навиците на купувача.

На Фатуран Ерджан може да намерите полезни услуги за извозване на всякакви стари и излишни уреди, техника и мебели.