Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

Дизайн на кухня в малки апартаменти

Написана от keiti on . Posted in За дома

Дизайнът на кухнята в малки апартаменти повдига много въпроси. Всъщност в такова ограничено пространство е необходимо не само да се създаде уют и семейна атмосфера, но и да се постави оборудване, без което съвременната кухня е немислима. Тази задача не е лесна, но осъществима, ако към решението й се подхожда компетентно и творчески.

На първо място е необходимо да се разшири пространството на стаята - както визуално, така и функционално. Кухнята, въпреки малката си площ, трябва да изглежда по-просторна.

Как да постигнем визуално увеличение на площта на малка кухня?

За Цена за извозване на отпадъци след клошар, последвайте линка.

Правилният избор на цветовата палитра в интериора ще помогне да се разшири визуално малка площ. На тапетите е препоръчително да избягвате големи шарки. И когато декорирате стените, нанесете светли цветове. Трябва напълно да се откажете от тъмните или контрастни цветови комбинации.

Правилно инсталирайки източниците на светлина, може да постигнете впечатлението за голямо пространство. В допълнение към лампата в центъра, трябва да помислите за осветяване на работната зона или прожекторите на кухненския периметър.

Прозорците не трябва да са претрупани със завеси, достатъчно е да инсталирате щори или римски завеси в ярки цветове.

Въпросът с поставянето на слушалки и оборудване все още остава актуален, въпреки факта, че кухнята вече изглежда по-просторна.

Как оптимално да поставите интериорни елементи?

Мебелите, на първо място, трябва да бъдат функционални и ергономични. В малките кухни, често се използват сгъваеми столове и маси. Оптимални ярки кухненски мебели по поръчка с чекмеджета и секции за съхранение на храна или малки прибори. Калъфките и ъгловите шкафове ще се впишат перфектно в интериора на кухнята, заемайки малко място, в което можете да поставите достатъчен брой необходими елементи.

Дори первазът в кухнята може да служи, като място за съхранение на малки уреди: кафемашини, тостери и електрически чайници.

Основното е да се постигне хармонична комбинация от всички елементи с цялостния стил на кухнята. В този случай минимализмът е подходящ, което предполага липсата на декоративни елементи, които претрупват и усложняват интериора на вече малката кухня.

За да увеличите визуално височината на тавана, хладилникът трябва да бъде поставен в ъгъла на стаята. Важно е, да използвате оптимално всеки сантиметър от малка стая, следователно за малки прибори се монтират парапетни системи, газовата или електрическата печка се заменя с плот, фурната се инсталира в колона с други уреди, пералнята и съдомиялната машина са монтирани под плота.

Когато избирате домакински уреди за кухнята, бъдете внимателни към всички нюанси и детайли. Дайте предпочитание на модели, които имат значителни предимства, сред аналозите.

Източник: www.чистота.com.