Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

5 Съвета за есенно почистване на градина

Написана от keiti on . Posted in За дома

Когато става въпрос за почистване на двора и градината, често се улавяме, че не правим нищо. Нека да почистим дворовете си по правилния начин. За почистване на терени от дървета и храсти 088 888 2000винаги може да потърсите и специалистите.

При по-хладно време и по-малко насекоми е по-лесно да вършите тази работа през есента, а не по време на минусови температури. Ето и някои насоки:

1. Премахнете пластовете листа

Не бъдете перфекционист. Някои листни отпадъци са естествени и позволяват на нашите опрашители да се ​​сгушат и да презимуват. И колкото повече насекоми имате, толкова приятелски пируват.

Не бива обаче да оставяте дебели слоеве листа по тревата си; това блокира слънчевата светлина и въздуха да достигнат до вашата трева, но също така насърчава болестите.

Ако вашата морава е заровена, липсата на светлина и задържаната влага може тревата да отслабне, за да оцелее още една зима.

Разбира се, отървете се от всички паднали листа, които имат заболяване или спорите ще излязат през пролетта и ще заразят нововъзникващите листа.

2. Наторете и отсейте тревата

Ранната есен е най-доброто време да наторите леко тревата, за да насърчите растежа на корените и да я подготвите за следващия вегетационен период. Не чакайте до пролетта, тъй като тогава торът ще бъде по-малко ефективен. През есента тревата трябва да се възстанови от летните горещини и може най-добре да използва хранителните вещества, осигурени от тор.

Ако засявате тревна площ, със сигурност искате семената да виреят без конкуренция за хранителни вещества от създаването на проблемни многогодишни широколистни плевели. Падането е най-доброто време за решаване на този проблем; не чакайте до пролетта, когато се появят плевели. Многогодишните широколистни плевели транспортират храна (въглехидрати) от листата до корените, като се подготвят за зимата.

3. Проверете PH на почвата по вашата трева

Есента е чудесно време да гарантирате, че вашата тревна площ ще бъде здрава и щастлива, през следващата година. Вземете почвен тест, за да видите дали в почвата ви липсват хранителни вещества или има рН, което не е идеално за отглеждане на вида трева, който имате. Научете повече за здравето на почвата.

4. Прекомерно засяване на тревни площи

Подходящ момент е да засявате тревата, така че през следващия сезон тя да е по-гъста и по-буйна. За да засявате, първо отрежете тревата по-късо от обикновено, след това премахнете тревните изрезки и леко разхвърлете семето по цялата тревна площ с разпръсквач за торове, като следвате инструкциите на торбата с тревни семена за пресяване. Дръжте леко напоена, докато новият растеж е висок поне 5 см.

5. Запазете семената и опрашилите

Разпръснете семената навсякъде, където бихте искали да растат или просто ги оставете да пуснат там, където са.

Есента е подходящото време да вземете малки резници от растения, които да презимуват, преди да ги пресадите на открито през пролетта. Обърнете внимание кои растения кога се засаждат.