Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

6 хитроумни идеи за вашата градина

Написана от keiti on . Posted in За дома

В опит да се намалят количеството на градинските отпадъци, които произвеждаме, домакинствата призовават да преработват предмети, вместо да ги изхвърляме.

„В момента отпадъците са толкова често срещан проблем и затова и ние от hamalski.com искаме да насърчим да не се отказвате от нещо, защото вече не работи по отношение на основната му употреба“.

„Нещото, което трябва да запомните, е, че всичко може да бъде приковано и поставено в градина. Това е вашето пространство и няма други правила, освен тези, които вие сами си избирате.

„Създаването на полезни предмети като етикети и саксии за растения от ежедневни продукти, намиращи се около къщата, също означава, че помагате да спестите парите си, както и околната среда.“

Дори и да не смятате себе си за професионален градински майстор, тези съвети за рециклиране са лесни за всеки и могат да помогнат. Започнете с изграждането на списък с цели за 2020 г.

1. Засадете саксии

Тъй като всяка година половин милион саксии за растения се озовават на сметището, е време да насочим вниманието си към повторната употреба на предмети, които вече имаме. Блестящо, почти всичко може да се превърне в саксия за растения. „Независимо дали става въпрос за количка, която вече не работи, вана или дори чифт стари гумени ботуши. Запълването им с пръст, след което засаждането на семена или цветя направо в тях ще помогне да придадете на вашата градина индивидуалност, както и да помогне за намаляване на отпадъците“, обясняват експертите.

2. Палети

Изработката на собствен дървен палет е лесен начин да създадете организирана и здрава градина. Въпреки че могат да бъдат закупени в градински центрове, те са изключително лесни за изработка. Най-хубавото е, че редовете, създадени от дървените прорези, означават, че плевелите няма да могат да растат сред вашите цветя и растения.

Ако се чувствате креативни, те могат да бъдат използвани и за много други цели. Експертите ни казват: „От пейки до кутии за съхранение и външни маси дървените летви могат да бъдат напълно отделени, за да се осигури по-голяма гъвкавост, или да се използва като цяло в зависимост от това, което искате да създадете“.

3. Буркани с конфитюр

Не сте сигурни, какво да правите с празните си буркани със сладко? След като приключите с мармалада или сладкото, изплакнете с гореща вода, за да го стерилизирате правилно, и премахнете всички етикети. След това, купете малко боя, проявете креативност и ги поставете навън. Те ще изглеждат блестящо със светлина отвътре. Ако искате нещо по-лесно, защо просто не ги използвате у дома, като вази за цветя.

4. Плочки

"Ако около къщата има поставени резервни плочки? Те биха могли да се използват за създаване на градински етикети". „Просто използвайте химикалки, за да напишете - или нарисувате - какво е засадено в почвата, залепете тези плочки, върху пръчици за близалки, след което, такива могат да бъдат поставени в почвата. Това също може да работи с всякакви други стари прибори за хранене! “

5. Стълби

Ако имате стара стълба, която лежи наоколо, която вече не използвате, дайте й нов живот. За целта минете я с боя и я поставете навън. "Може да засадите увивни растящи растения около конструкцията, създавайки арка", съветват ни експертите.

6. Гуми

Често може да се окаже предизвикателство, но това да знаете какво да правите с гумите от стари автомобили, си е истинско предизвикателство. За целта, „Подредете ги, за да създадете дълбока саксия за растения, нарежете ги наполовина и ги поставете сред почвата, за да създадете детска площадка за приключения или дори може да ги използвате като място за почивка, малък оазис, между райграса и бордюра.

Научете и за услугите по Почистване на двор с момчетата на Братан Хамалски.