Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

5 „мързеливи“ съвета, които да ви помогнат да почистите къщата

Написана от keiti on . Posted in За дома

Новата година вече е факт, а с нея правилата за оптимизиране на дома.

Научете тези почистващи трикове за най-мързеливите.

Почистването на къщата доставя удоволствие на малко хора. Но няма как да се измъкнем от това. И за да не изхвърляме всички домакински дела, сме събрали 18 „мързеливи“ съвета, които ще помогнат да почистите къщата и да поддържате ред с минимални усилия.

1. Чистота на хладилника

Чистота и приятен аромат в хладилника

Покрийте рафтовете на хладилника със салфетка или ги увийте с обикновен залепващ филм. Това ще предотврати лепкави и мазни следи по частите на хладилника. От време на време защитното покритие трябва да бъде сменено с ново. И за да избегнете появата на неприятни и застояли миризми, поставете няколко таблетки активен въглен в хладилника.

2. Домашна скара

Грижа за домашната скара.

Домашната скара е страхотна, с нея може да приготвите много вкусни ястия. Всеки обаче, който поне веднъж е приготвял скара, знае колко е трудно да го измие след готвене. Има обаче един малък трик, който ще предотврати замърсяването му. Просто покрийте скарата с фолио или увийте съставката, която ще пържите в нея. В резултат на това получавате вкусно ястие и чиста повърхност на скара.

3. Микровълново почистване

Бързо микровълново почистване.

Микровълновата печка е съществен атрибут на всеки съвременен дом. С негова помощ можете да готвите много ястия, както и бързо да загреете предварително приготвени. Поради честата употреба по стените на микровълновата петна бързо се появяват петна, които изсъхват, така че да се затрудни измиването им. Но има един малък трик, който ще ви позволи да поставите печката в ред за пет минути, без да влагате много усилия. Просто изсипете две чаши вода в купа, добавете половин чаша оцет, сложете в микровълновата и я включете за три минути. Когато микровълновата фурна спре, изчакайте още три до пет минути, извадете купата и избършете стените с влажна гъба.

4. Почистване на пасатора

"Мързеливо" почистване на пасатора.

Измиването на пасатор от мляко, плодове или кайма може да бъде трудно. И много от тях също обичат да отлагат измиването му до следващата употреба. Но има един начин, който ще ви помогне да измиете купата и лопатките на блендера бързо и без ваше участие. За да направите това, имате нужда от топла сапунена вода. Изсипете течността в блендера и я включете за няколко секунди, след което изплакнете с течаща вода.

5. Чанта за боклук

Когато готвите, окачете допълнителна торба за боклук близо до работната повърхност. Поставете в него целия боклук, който се появява по време на процеса на готвене. Допълнителна торба за боклук веднага ще се отърве от хранителните отпадъци и не отива всеки път в кошчето, или по-лошо, за да се насочи към него.

За почистване на двор с боклуци и храсти в София и селата.