Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

Пикантни билки във водата

Написана от keiti on . Posted in За дома

Когато на прозореца ви се е настанила зеленини, това предизвиква възхищение на гостите и гордост за вас. Това веднага говори: стопанинът се грижи за саксии с цветя. Но какво ще стане, ако нямате абсолютно никакво време за това?

Ако суетенето със саксии, почва и торове не е за вас, но все пак искате собствения си малък зелен ъгъл, тогава започнете с малки неща. Нужни са ви няколко стъклени буркана, вода и куп билки. Оранжерията с цветя е малко вероятно да успее, но приятният аромат в къщата и страхотният вкус на ястията са гарантирани. Ние от chistachi.bg, събрахме за вас букет от 7 билки, които се нуждаят от минимум внимание.

Какви билки растат без почва

Лавандулата е наистина универсално растение. Използва се в козметологията и медицината, като елемент от интериора и подправка за различни ястия. Лавандулата е символ на красота и изящество и в същото време спокойствие и увереност. Няколко листа, добавени към чая, допринасят за добрия сън и могат да облекчат главоболието ви.

Това растение има много приятна нежна миризма. То е идеално за ароматизиране на помещения, а също така елиминира молци и други дребни насекоми. Просто сложете клоните от лавандула, върху рафтовете на шкафа. Самата трева ще расте по-добре на перваза на прозореца, защото обича светлина и чист въздух.

Босилекът все повече се използва при приготвянето на месо, супи и салати. Тази подправка е задължителна. Босилекът има специфичен остро-солен вкус и особен аромат. Добре върви и с други подправки.

Кралската трева и ето как името на подправката се превежда от древногръцки, трябва да бъде на слънце поне 6 часа на ден. Само при такива условия растението ще расте активно.

Мента е естествен абсорбатор за неприятни миризми. Клонче от това растение, може да освежи хладилника или кухнята ви. Пресни или сушени листа от мента се добавят към чай и десерти, украсяват ястия за празничната трапеза и дори се използват като изплакване на устата.

Ако решите да отглеждате това конкретно растение на прозореца си, обърнете внимание на местоположението на буркана. Директната слънчева светлина може да повреди ментата, а листата й просто изгарят.

Градинският чай – той невероятно богат на витамини. Известен е с пикантния си вкус и особено добре допълва месните ястия. Той е непретенциозен. Всичко, от което се нуждае, е вода и светлина, дори изкуствена.

Розмаринът има пикантна, леко иглолистна миризма и горчив вкус. Използва се за приготвяне и украса на месо, риба и гъби. Той е прекрасен натурален аромат за растително масло. Изсипете няколко листа розмарин, затворете буркана плътно и поставете на тъмно място за 2-3 седмици.

За да расте добре подправката, се нуждае от много вода и пряка слънчева светлина. Идеално място е перваза на прозореца от южната страна.

Магданозът е най-популярната домашна зеленина. Почти всяка домакиня поне веднъж я отгледа. Веднъж във водата, луковицата пуска зелени клонки още на следващия ден. Зеленият лук се нуждае от достатъчно вода и излагане на слънце, за да расте.

Риганът се отличава с гъста пикантна миризма. Добавя се в ястия с месо, гъби и зеленчуци, салати и супи. Но това е не само ароматна подправка, но и естествен антибиотик, противовъзпалително средство и помощник при женски заболявания.

Риганът расте много бързо. Ако внимателно отрежете листата, на тяхно място скоро ще се появят нови.

Такава мини градина е полезна в кухнята. Ароматните подправки са винаги под ръка, а зеленият ъгъл радва окото. Може би това ще е първата стъпка за отглеждане на вашата зимна градина.