Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

Как да използвате памучни тампони

Написана от keiti on . Posted in За дома

Почти всяка жена има памучни тампони  у дома. Това полезно изобретение, просто и незаменимо при премахване на грим. То е удобно и достъпно нещо и може да бъде полезно за решаване на други домакински проблеми.

Памучните подложки са направени от пресована памучна вата, което означава, че абсорбират добре влагата. Предимствата на продукта са много. И за разлика от дисковете от памучна вата не оставят влакна. Открихме още 10 начина за използване на тези меки памучни подложки. Статията ни е предоставена с любезното участие на екипите по извозване на отпадъци Пловдив и района.

Памучни подложки у дома

Собствениците на домашни любимци често се сблъскват с проблем, когато техните домашни любимци маркират саксии. Напоените растения са тъжна гледка. За да се предотврати това няма да ви е трудно. Всичко, което трябва да направите, е да навлажнете памучна подложка в оцет и да я поставите в саксия. Това няма да донесе вреда на растението, но ще предпази от бъдещи набези.

Ароматерапия

Освежителите за въздух, невинаги си вършат работата. Ако искате стаята да мирише добре. За коригиране на ситуацията ще помогнат няколко капки етерично масло, върху памучна подложка. Такива трябва да бъдат поставени в малък контейнер и в избраната стая.

Премахване на плака

При почистване на банята трябва да се обърне специално внимание на хромираните части. Агресивните химикали могат да разрушат покритието, но все пак трябва да почистите петната. Памучна подложка, натопена в оцет, ще възстанови предишното си сияние.

Удължаване живота на букет

Ако е трябвало да купите букет предварително и се съмнявате, че той ще запази външния си вид до момента на доставка, този лайф хак е за вас. Достатъчно е да намокрите памучни подложки във вода и да ги поставите в нарязаните цветя. За да предотвратите изпаряването на влагата, трябва да обвиете основата на букета с найлонов плик.

Премахване на мастило

Мастилените петна са проблем, познат на мнозина. Памучна подложка, напоена с алкохол или разтворител, ще ви помогне бързо и ефективно да премахнете следите от химикалка.

Слънчеви изгаряния

Всеки поне веднъж в живота си се натъкнал на слънчево изгаряне. Някой се бори с тях със специални средства, докато други използват народни методи. Ако принадлежите към втората категория, не забравяйте да навлажнете памучната подложка в студено мляко и да я поставите, върху засегнатата област. Този метод е много по-ефективен от заквасена сметана или кефир.

Постоянен маркер

Когато приятелите решат да се пошегуват с вас или детето ви се занимава с рисуване, е много трудно да измиете такова изкуство. С памучна подложка, напоена с мляко, ще се справите лесно с тази задача.

Почистване на дистанционно управление

Мръсното дистанционно управление се почиства лесно, ако използвате памучни подложки за това. Малко количество алкохолен разтвор на подложката ще спретна всяко устройство с бутони.

Покълването на семената

Обикновената памучна вата, често се използва за покълване на семена. Но използването на дискове за това е много по-удобно. Ще ви трябва малка чинийка и две памучни подложки. Един диск трябва да се постави на дъното на съдовете и да се навлажни с много вода. Разстелете семената и покрийте с втори мокър диск. Покрийте с прилепнал филм и оставете на топло място за няколко дни.

Комар ухапва

Тези насекоми винаги ще намерят вратичка, дори в най-защитените къщи. А ухапванията им, макар и не твърде болезнени, носят много дискомфорт. Може да премахнете неприятния сърбеж с памучна подложка, натопена в оцет. Основното е да поставите памук веднага, след ухапването.

Памучните подложки са нещо универсално. Дори и да не използвате грим, те винаги трябва да са под ръка. В крайна сметка никога не знаем какви дребни ежедневни проблеми ще срещнат по пътя ни. По-добре да сте напълно въоръжени.