Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

Грешки в ремонта на кухнята

Написана от keiti on . Posted in За дома

Домакините са свикнали да прекарват много време в кухнята, така че е много важно тази стая да е просторна и уютна. Тогава готвенето ще е удобно и приятно. Въпреки това, много често по време на ремонт хората правят много досадни грешки.

Днес ще ви разкажем, за най-често срещаните недостатъци, които са възможни по време на подреждането на кухненското пространство, както и как те могат да бъдат фиксирани или избягвани изобщо.

Грешки по време на ремонта на кухнята

Нерационално подреждане на работните зони в кухнята. Препоръчваме печката, работната маса и мивката да са на максимално разстояние, един метър един от друг и за предпочитане на една и съща линия.

Работното пространство

Неправилно използване на работното пространство . Например в кухнята, често се поставя голяма маса, която заема много място.

Използването на големи шкафове с изпъкнали дръжки и люлеещи се врати също често отнема много свободно пространство в стаята.

Голям брой ненужни прегради и липса на качулки са често срещана грешка в оформлението на кухните, поради която се лишавате от свободно пространство, а миризмата на храна по време на готвене остава в стаята.

Липсата на необходимия брой мебели е друг проблем, тъй като оборудването трябва да бъде подредено в зависимост от местоположението, а това невинаги е удобно.

Използването на панели и плочки в декорация на стени. Не правете това, ако живеете в гарсониера, тъй като такива материали заемат повече място и освен това е по-трудно да ги измиете от мазнини и мръсотия.

Препоръки за ремонт на кухня

Най-добре е да изберете вграденото оборудване или готовата слушалка. Това ще помогне да се сведе до минимум работното пространство в кухнята. Тук може да видите за цена за почистване на двор в София и областта.

Вградени уреди

Изберете плитки шкафове или отворени рафтове и парапетни системи могат да се използват за съхраняване на неща.

Не щадете пари за качествена аспиратор, за да не мирише на храна в стаята.

Ако е възможно, разрушете ненужните прегради, за да направите повече място.

За декорация на стени най-добре използвайте тапетите с боя и миещи се, а в областта на работната зона, препоръчваме да направите кухненска престилка.

За пода използвайте материал, който ще издържи на температурни крайности и влага, а също така ще се измие лесно, като например линолеум или неплъзгащи се плочки.

Опитайте да замените масата за хранене със сгъваем плот за маса или бар.

Използвайте перваза на прозореца, за да поставите някои от нещата в кухнята.

Вместо завеси и масивни завеси, направете ролетни щори, които са прикрепени директно към прозореца. Такива не заемат много място и се справят с основната си функция перфектно.

По време на ремонта на кухнята, изберете светли нюанси. Това ще даде на помещението по-голям обем. Не забравяйте значението на осветлението на кухнята, например можете да добавите допълнително осветление над работната зона. Надяваме се, че нашите съвети ще ви помогнат да избегнете глупави грешки, при ремонта и да оптимизирате кухненското си пространство.