Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

Кое издава присъствието на дървеници

Написана от keiti on . Posted in За дома

Когато се съмнявате, че има неканени гости в дома ви - инсекти, вариантите може да са много. Ако никога не сте виждали дървеници, откриването им може да ви се стори цяло премеждие. За пръскане срещу дървеници е хубаво да сте наясно с някои неща.

Сред най-честите нежелани обитатели на човешките жилища са мухите и комарите. Всички знаем, как изглеждат те и колко опасни могат да са.

Какво ще кажете обаче за дървеници

Сред видове инсекти, които обитават домовете не са още хлебарки, дървеници, бълхи, мравки и още много. Ако и във вашия дом са се настанили нежелани насекоми, дори на пръв поглед да ги смятате за безобидни, не подценявайте присъствието им.

Как да разпознаем дървениците у дома

Малко хора са се сблъсквали очи в очи с дървеници. Те се крият през деня и излизат нощем, а наред с това обитават тъмни, сухи и трудно достъпни от човека места. За тях често разбираме от неспокойните нощи, ухапванията или следите по спалното бельо.

Когато имате съмнения в дома Ви има дървеници, но не сте убедени в това. Ако по тялото ви има следи от ухапвания, които не приличат на стандартните от комари. Помислете не са ли това ухапванията, за които говорят професионални фирми по ДДД дървеници?

Дървениците трудно се виждат с невъоръжено око. Те са малки, не се разхождат свободно и не кръстосват помещения на дневна светлина. В по-голяма част от времето се крият, а излизат да се хранят през нощта. Храната им е кръвта на човека, а ухапванията предизвикват сърбежи.

Дървениците имат плоска и овална форма. По размер, възрастните достигат към 6 до 7 см. Цветът им е бежов или кафяв, има и бели, но това е в периодите, когато сменят обвивката си, тогава преливат и към оранжевеещо.

Заради малките размери е трудно човек без опит сам да се бори с дървениците. Добре е тези обработки да се правят от професионални екипи, които работят с правилните инсектициди.

Местообитанията на дървениците в човешките домове са леглата и конкретно матраците, пукнатини в стени, цепнатини или дупки. Много пъти се укриват в дърво или друг вид дървен материал, но не се хранят от този материал. Те са кръвопийци и се хранят главно с човешката кръв.

Понякога дървеници се крият в дупките по стената, останали от пирон или в текстилни материали.

Любимите места на дървеницата са още легла, матраци, подматрачни рамки, някои мебели от дървен материал. Не харесват влага, затова и местообитанията им са сухи, тъмни и тесни места. Това, разбира се не са мокри помещения, бани или кухни

Дървеницата има предпочитания и към температурата. Най-благоприятна такава е между 18˚и 35˚. Най-активни насекомите са през нощта. В много редки случаи може да ги откриете и в деня, но тогава трябва да са много гладни и са напуснали убежищата си, за да търсят храна.