Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

Рециклиране и изхвърляне на стари мебели на мебели: 8 неща, които трябва да знаете

Написана от keiti on . Posted in За дома

Когато сте взели решение да подмените мебелите с нещо ново и различно, замислете се за самото изхвърляне на стари мебели и склонни ли сте да планирате рециклиране?

Има много начини, с които да спестите, да обновите дома си, а в същото време да действате прородосъобразно.

И така, ако сте изправени пред дилемата дали да платите на някого, за да изнесе старите гардероби и дивани, тук са отговорите:

Оказва се, че има много луди хора - до такава степен, че компаниите не разполагат с достатъчно ръце и те трябва да наемат нови товарачи и производители на мебели.

И все пак услугата все още се счита за "необичайна". В тази статия ще отговорим за осем от най-важните въпроси. Такива са зарадвани от повечето клиенти и тук е мястото да ги посочим:

1. Мога ли сам да се отърва от мебелите?

Разбира се, че може - ако имате правилното превозно средство. Понякога собствениците на стари мебели се опитват да ги продадат. Качват реклами навсякъде, където е възможно, биват търпеливи и приемат предварително, че меката мебел и маси ще послужат "за втора употреба".

2. Къде се отнасят моите мебели?

Досадните неща се изпращат извън града, на специални депа. Изхвърлянето им близо до градските условия е забранено. Старите мебели (заедно със строителните материали) се считат за обемисти отпадъци и управляващата компания има пълното право да глобява нарушилите.

3. Какви мебели се рециклират най-често?

Най-често собствениците на апартаменти се обръщат към работниците по изхвърляне на стари мебели. Хората купуват нови мебели и нямат идея какво да правят със старите. По правило мебелите на клиентите са типични и леки - най-лесният начин за работа с тях. Често дори не е необходимо да се разглобява и следователно процесът на "изхвърляне" продължава не повече от час. Това включва нещата да бъдат изнесени до входа и да натоварени в колата.

4. Могат ли производителите на мебели да откажат, те да бъдат рециклирани?

Тук важно е да знаете: Как да определите дали дадено нещо е ценно? Най-лесният начин е с тегло. Мебелите от масивно дърво тежат повече от 100 килограма, докато най-обикновените шкафове едва "издържат" до 80.

5. Колко струва изхвърляне на стари мебели ?

Ако сравним разходите за изхвърляне в различните градове на страната или за различни типове изхвърляния, то тя може да е доста различна. И все пак. Цената зависи от количеството и обема на мебелите - колкото по-впечатляващи са "първоначалните данни", толкова по-скъп е транспортът.

6. Трябва ли да сключа договор с фирма за изхвърляне на стари мебели?

Винаги е необходимо да сключвате писмен договор, когато поръчвате услуга - дори ако става въпрос за изхвърляне на мебели. Много пъти, изглежда, че нещата отиват на сметището и няма нужда да носим отговорност за тях. Договорът обаче съдържа много полезни точки - например ще разберете дали цената включва демонтаж на мебелите, изнасяне от високите етажи без асансьор, товарене и т.н. Ако тези точки са изписани в документите, служителите няма да могат да изискват допълнителни плащания за „услугата“.

7. Трябва ли да разглобяваме старите мебели, преди изхвърляне?

Не е необходимо да разглобявате мебелите, преди пристигането на хамалите. В по-голямата част от случаите те ще го направят сами - ако е необходимо. Типичните мебели обаче се изнасят лесно до входа и се сглобяват. Теглото й е малко. Така например леглата рядко са по-тежки от 30 килограма, а трапезните маси едва „издърпват“ 15 килограма.

8. Какво да кажа на диспечера, когато поръчвам рециклиране на мебели?

Вземете този списък и ще бъдете най-добрият клиент. Кажете на диспечера:

Вашият адрес;

етажът, на който живеете;

има ли асансьор в сградата;

количеството мебели - ако е възможно може да посочите приблизителния размер на стари мебели за изхвърляне на;

дата и час на изхвърляне.