Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

Защо да пием минерална вода

Написана от Administrator on . Posted in Здраве

Всеки знае, че водата замръзва при 0 градуса. Когато това стане, тя може да спука тръбите, в които се намира. Но когато е в капилярите, които са по-малки от косъм, водата остава в течно състояние дори при ниски температури. Невероятно. Колко още тайни пази водата?

Знаем и че човешкото тяло се състои от много вода. Всяка част от тялото ни е съставена в по-голямата си част от вода – кръвта (92% вода), бъбреците (82%), мозъкът (85%), черният дроб (69%), мускулите (75%), костите (28%). Това ни дава средно 70% вода в тялото. Още повече, кръвта ни се обновява на всеки 15 дни. Това означава, че и ние се обновяваме. Водата в кръвта също се сменя периодично, тъй като е основна част от нея. Това означава, че колкото по-добра вода пием, толкова по-добре е това за кръвта ни. Тя пък от своя страна достига до всички части на тялото и от нея зависи да сме здрави.

Минералната вода трябва да е чиста. Тя не трябва да замърсява кръвта с тежки метали, нитрати, пестициди, бактерии, вируси, гъбички, паразити или други органични тела.

Сигурно сте чели колко важни са антиоксидантите в борбата с болестите като рака и стареенето. Антиоксидантното свойство на водата помага за по-дълъг и пълноценен живот. Минерална вода Девин съдържа и всички необходими за тялото минерали. Организмът ни зависи директно от количествата натрий, калий, калций, желязо и магнезий. Когато те не са достатъчни, страдаме от минерален дефицит, който е много опасен за здравето и може да причини редица заболявания. Тези минерали отговарят пряко за най-важните органи в тялото, поддържат костите и сърцето здрави, регулират сърдечния ритъм, прочистват организма, спомагат за функциите на черния дроб и още много.

В заключение, минералната вода е най-добрият начин да си набавим нужните минерали, така че да бъдат усвоени максимално лесно от организма и да окажат благоприятния си ефект върху здравето.