Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

Водата от природата

Написана от Administrator on . Posted in Здраве

Кога за последно бяхте на профилактичен преглед при лекаря си? Следите ли дали сте здрави?

Всъщност един от най-честите проблеми е, че повечето хора не пият достатъчно вода. Най-лесният начин да поддържате добро здравословно състояние е като пиете повече вода. Но има ли значение каква е тя? Полезно ли е да пием минерална вода?

Водата от природата винаги съдържа минерали. Те са естествени вещества, които са се образували при геологически процеси и имат характерни физически качества и химически състав. Как тези минерали ни помагат?

Минералната вода се различава от пречистената, дестилираната или преварената вода с това, че тя съдържа известна доза минерали. Тези елементи са естествени, идват от земята и помагат по много различни начини.

В тази вода минералите не се добавят допълнително. Тя е характерна с високото съдържание на природни минерали и/или газове. Идва от естествени извори, в които са разтворени магнезий, калций, натрий, калий, желязо и други елементи. Добрата новина е, че ако пиете достатъчно минерална вода, тези вещества ще окажат почти мигновен резултат върху тялото.

Всеки човек е уникален и всеки има различни нужди. Като човешки същества обаче, всеки от нас има някои основни нужди, без които няма как да съществуваме. Има два начина да си набавите минерали – или с храната, или с водата. Ако диетата ви е бедна на минерали, това неизбежно ще доведе до здравословни проблеми и най-различни заболявания, които може да бъдат опасни за живота.

Най-бързият и лесен начин да си набавите минерали е с водата. Минералите в минералната вода се усвояват най-лесно от организма. Те са толкова важни, защото при липсата им клетките в тялото започват да страдат от недостиг на тези вещества и спират да функционират. Това води до проблеми в различни органи, които пък от своя страна причиняват не само дискомфорт, отпадналост и стрес, но и сериозни здравословни проблеми, които след това изискват много време и средства за лечение.

Минералната вода оказва много благоприятен ефект върху живота ни. Всъщност много хора предпочитат да пият напитки като кафе, чай и безалкохолни. Именно поради това е важно да разберат истинските ползи от минералната вода, които тя оказва върху здравето и да си дадат сметка колко жизненоважна е тази течност.

Факт е, че водата от природата има качества, които никоя друга напитка не може да предложи. Това се дължи най-вече на високото съдържание полезни минерали, които са ключови за доброто здраве. Проблемът обаче е, че много хора смятат пречистващите системи и филтрите за по-добър вариант. Това обаче не е така, защото когато водата се филтрира, от нея се извличат всички полезни вещества и тя става абсолютно безполезна.

Не е трудно да разберем колко важна е водата за нас. Повече от 70% от човешкото тяло е изградено от вода. Това трябва да ви говори, че водата е съществена част от нас и всяка клетка в тялото ни. Много хора не са добре информирани и смятат, че няма нужда да харчат пари за минерална вода, при положение, че ползват чешмяна. Истина е, че чешмяната вода отговаря на определени стандарти и трябва да е годна за пиене, но това съвсем не означава, че е полезна. Тя може да съдържа много различни химикали и замърсители, които в дългосрочен план да навредят на здравето ви. Така ще трябва да дадете много повече пари, за да се лекувате, да не говорим, че някои болести могат да бъдат много опасни.

Не е случайно, че водата в природата винаги идва с разтворени в нея минерали. Те са естествените хранителни вещества, от които имаме нужда. Филтрирана вода, дестилирана вода, чешмяна вода – няма нищо по-добро и здравословно от минералната вода. Калций, магнезий, желязо, калий, сулфати и още редица други полезни вещества ви гарантират, че ще сте по-здрави и ще се чувствате по-добре от всякога.