Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

Лечението на анална фисура – мит и реалност?

Написана от Аптеки Фрамар on . Posted in Здраве

анална фисураКакво е анална фисура?

Крайната част на дебелото черво се нарича анален канал. Той се състои от два различни вида мускули – вътрешни и външни. Специалистите по анална фисура на Фрамар казват, че този проблем представлява сцепване или разкъсване на мускулите на сфинктера.

Какви са причините за проблема?

Аналните фисури се причиняват от различни ситуации, включително раждане, запек и диария. Като цяло, когато има нещо, което поставя под напрежение аналния сфинктер, тогава най-често се получават тези разкъсвания.

Защо те болят толкова много?

Един от най-честите симптоми на анална фисура е болката, която може да бъде много силна и завладяваща. Това е така, защото в областта на ануса има множество нервни окончания. При всяка дефекация (изхождане) болката се засилва и тя може да продължи дори дълго след това. Затова е нужно да се предприемат бързи мерки за справянето с проблема.

Какво е лечението?

За съжаление няма някакво чудодейно лечение. По-старите методи включват пиенето на много вода, консумацията на адекватно количество фибри, като по този начин ще се избегне запека, който се счита за най-опасен при такова състояние. Много често, хроничните фисури се третират с лекарства, които отпускат мускулите на сфинктера, като целта е да се намали вътрешното налягане и мускулните спазми.

Какво се случва, когато имате анална фисура, а не искате да си направите операция за възстановяването на цялостта на мускула?

Много хора живеят с хронична анална фисура, но те се страхуват да си направят операция, тъй като не искат да рискуват с фекална инконтиненция. Могат да се приложат някой консервативни техники за излекуване, които се фокусират към неинвазивното лечение. Днес обаче има достатъчно добри и ефективни методи, някой от които (лазерите) дори са безкръвни. Операцията се извършва само за няколко минути, което ви спестява години на постоянни болки, сърбеж и получаване на слуз, с неприятен аромат.

Трябва ли да се посети лекар?

При подобен проблем, задължително трябва да се обърнете към медицинско лице за съвет. Вие също можете да се запасите със информация за фисурите, за да сте подготвени за това, какво ви се случва. Здравен портал Фрамар е едно от най-добрите места, където можете на намерите всичко за този проблем. Предприемете действия възможно най-скоро, за да ги поставите под контрол и да избегнете страданията, които те ще ви донесат.