Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

Как да се справите с досадните белези от младежки пъпки?

Написана от Аптеки Фрамар on . Posted in Здраве

акнеОбикновено тийнейджърите намират успокоение в мисълта, че появата на акне няма да трае дълго. Това, което много хора не осъзнават обаче е, че неприятностите свързани с младежки пъпки в по-млада възраст, могат да се върнат в по-късен етап от живота. В други случаи, състоянието е толкова лошо, че появилите се белези по кожата остават за много дълъг период от време. Независимо от това дали имате белези от акне или търсите начин да избегнете белези от шарка, трябва да знаете, че има редица възможности за лечение, които са на разположение. Тъй като има различни видове акне, начините на третиране се определят в зависимост от конкретния случай.

Не е необходимо да се казва, че превенцията винаги е по-доброто решение, отколкото лечението. В по-голямата си част предотвратяването на акне е въпрос на придържане към грижите за кожата. Въпреки това, ако вие сте склонни към развитие на проблема, трябва да се вземат под внимание рутинни грижи, които включват повече действия от почистване и хидратиране.

За съжаление, понякога дори и с много усилия в грижа за кожата, все пак се появяват пъпки. Когато това се случи, внимавайте те да не се спукат, тъй като това може да доведе до инфекция, която ще предизвика белези. Когато усетите малки подутини по лицето, избягвайте да ги докосвате.

За да се грижите ефективно за предотвратяване на белези от акне, трябва да използвате продукти, които съдържат бензоил пероксид, сяра или салицилова киселина. Тези съставки са подходящи за изсушаване на младежките пъпки, така че те изчезват за кратко време. След тяхното премахване, ще се появи леко зачервяване, така че е необходимо да използвате продукти за успокояване на кожата. Те съдържат съставки като овес, зелен чай, конски кестен, мая или женско биле.

Ако все пак, механично сте третирали дадена пъпка, не се паникьосвайте. Това ще доведе до белези, но ако използвате ексфолиант веднага след това, ще се отървете от старите клетки по кожата. Въпреки доказаните ефекти от ексфолиацията, не трябва да се прекалява с тази процедура, тъй като това може да доведе до възпаление на кожата и да причини повече пробиви. Ако въпреки използването на подходящи продукти, белезите все още не изчезват, ще трябва да посетите дерматолог, който ще ви насочи към най-доброто за вас лечение.