Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

Как да се грижите за тялото си по време на гестационен период?

Написана от Аптеки Фрамар on . Posted in Здраве

бременностВоденето на здравословен начин на живот през времето, когато една жена е бременна е по-важно от всякога. Ето защо от изключително значение е да знаете, какви стъпки можете да предприемете за да си осигурите добро здраве на вас и на вашето бебе още по време на  гестационен период.

Пренаталната грижа една от жизнено важните фактори, които гарантират плавното преминаване от бременността. Първия преглед трябва да се направи през първите 6-8 седмици от зачеването, когато менструацията е с около 2-4 седмици закъснение. За жени, които са сравнително здрави и нямат рискови фактори за усложнения, ще трябва да посещават личния си лекар на всеки четири седмици, до 28-та седмица от бременността, а след това на всеки две седмици до навършване на 36 седмици от зачеването. След това срещите с лекаря са всяка седмица до настъпване на момента на раждане.

Правилното хранене е един от най-добрите начини да се наслаждавате на щастлива бременност. Тъй като трябва да се грижите и за бъдещото си бебе, вие трябва да сте още по-отговорни към храната, която консумирате. В период след зачеване, диети за намаляване на теглото не са препоръчителни. Прием на още 300 калории към менюто ще гарантира, че вие и вашето дете се храните правилно. Количеството на приетите калории, обаче може да варира при отделните жени. За твърде слабите и бременни с близнаци жени, може да се наложи повече от 300 допълнителни калории. Всичко това ще трябва да се обсъди с личния лекар, за да сте сигурни, че количеството на храната, която консумирате е в нормални граници. Въпреки, че здравословната диета е от основно значение в грижата за тялото, тя лесно се интегрира в здравословния начин на живот. Постно месо, плодове, зеленчуци, пълнозърнест хляб и нискомаслени млечни продукти са от съществено значение за поддържане на добро здраве.

В същото време, в период на бременност, някои основни хранителни вещества е необходимо да бъдат приемани в по-големи количества. Например калций, желязо и фолиева киселина са особено важни да присъстват в диетата на бременната жена.

След една здравословна диета, време за достатъчно сън, упражнения и пиене на много течности са изключително необходими за цялостното състояние на жената в гестационен период. Ако се стремите да консумирате питателна храна и поддържате позитивна нагласа, добрите моменти определено ще засенчат трудните.