Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

Болезнено наднормено тегло и опциите за лечението му

Написана от Аптеки Фрамар on . Posted in Здраве

Опции за лечение на наднормено теглоКогато човек е с наднормено тегло, това се отразява не само на самочувствието и на начина, по който изглежда. Най-големи са пораженията върху здравето му. Ето защо, тук ще разгледаме методите и опциите за лечение на наднормено тегло.

Управлението на болестното затлъстяване включва два подхода, а хирургическата намеса се счита за трета и последна инстанция от опциите. Нехирургичните методи включват комбинация от диета и физически натоварвания, докато при оперативния метод се използва бариатрична хирургия. Нека разгледаме всяка една от тези опции и да обясним как действат, за да помогнем на пациентите да се отърват от ненужната телесна маса:

Диета за болестно наднормено тегло

Тъй като повечето случаи на болестно наднормено тегло са причинени от вредните храни и преяждането, е много важно да се вземат мерки за съблюдаването и промяната на хранителните навици на пациента. Има различни видове диети за отслабване на разположение, които могат да бъдат следвани за намаляване на излишните липиди в тялото, чрез намаляване на приема на калории под формата на въглехидрати и мазнини. Въпреки това, преди да започнете диетата, консултирайте се с медицински специалист и диетолог.

Упражнение за справяне с наднормено тегло

След консултация с личния лекар, препоръчания режим на упражнения трябва да бъде строго следван. Типичните тренировки, предназначени да помогнат на хората с наднормено тегло да се справят с него, включва около 20-30 минути упражнения за сърдечно-съдовата система и аеробни тренировки като ходене, плуване, колоездене и други. Въпреки това, тъй като затлъстяване поставя под голям натиск сърцето и другите жизненоважни органи, най-добре е да получите съвет от професионален експерт по загуба на тегло, по отношение на режима на тренировка, за да се избегне създаването на още по-голям натиск върху натоварените органи.

Хирургично лечение на затлъстяване

Всяко лице с висок индекс на телесната маса над 40 е добре да се насочи към бариатрична хирургия за намаляване на капацитета на стомаха. Така, способността на пациента да се храни е ограничена до определено количество, над която той / тя ще почувства гадене и ще повръща излишната храна. Хората с по-нисък индекс на телесната маса, които проявяват симптоми на болестно наднормено тегло, които причиняват други здравни и функционални проблеми на органите. Преди операцията се прави опит, като на пациента често се дава известен период от време, в рамките на който той да направят някои промени в начина си на живот, които допринасят за загубата на тегло. Ако не се получат видими резултати се прави операцията. След нея обикновено се прилага диета с течни храни, за да се даде възможност на стомашно-чревния тракт да се възстанови от хирургическа процедура.