Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

6 основни храни за здрава кожа

Написана от keiti on . Posted in Здраве

Човешката кожа е забележителен орган, не само заради защитата на по-чувствителни вътрешните тъкани, но и заради добавяне на личността към външния вид на всеки индивид. Козметичните фирми са направили много пари с продажба на продукти, които обещават по-добра визия на кожата и подобрява тена, но повечето хора забравят, че природата е предоставила толкова много възможности.

Тук са 6 хранителни продукти, които могат да направят кожата по-стегната, по-гладка, по-свежа и по-малко склонни да се сбръчка и да увисва с времето и възрастта.

Кисело мляко

Млечните продукти са протеини, които помагат на кожата да бъде по-твърда и устойчива на бръчки. Въпреки това, тъй като повечето млечни продукти са с високо съдържание на калории, киселото мляко е идеалният вариант за тези, които търсят да се подобри качеството на кожата, без да се налага да се консумират твърде много калории. За най-добри резултати трябва да се взема кисело мляко с високо съдържание на протеини.

Наровете

Наровете са не само вкусни, но богати на полифенолни антиоксиданти, които са изключително ефективни в борбата срещу свободните радикали. Свободните радикали са до голяма степен отговорни за стареенето на кожата с течение на времето, но тези антиоксиданти забавят този процес, в резултат на по-свежа кожа. Можете да ги ядете, пиете сок и дори да го прилагате директно върху кожата си за най-добри резултати.

Орехи

Тези ядки имат омега-3 мастни киселини, които са от решаващо значение за подобряване на еластичността на кожата. Орехите също имат мед, който спомага за производството на колаген. Това също подобрява твърдостта на кожата и се бори с бръчките. Можете да носите опаковка от орехи по време на работа, но не прекалявайте.

Слънчогледови семки

Слънчогледовите семки са богати на витамин Е и мастни киселини. Те ще помогнат да защитите кожата си от вредното въздействие на слънчевите лъчи и ако се прилага слънчогледово масло върху кожата си, може да се лекуват ефективно сухи петна и люспи.

Фасул

Фасулът могат да се борим с акне и пъпки по кожата. Те са пълни с цинк, който има лечебни свойства, полезни за кожата. Можете просто да включва боб в седмичната диета. Не след дълго ще започнете сами да виждате по-свежа кожата.

Овесена каша

Ако имате висока кръвна захар, тялото произвежда повече андрогени, които са хормони, стимулиращи образуването на бръчки. Овесената каша е отлична алтернатива на високо съдържание на въглехидрати храни за закуска, който дават съществен фибри и не изгарят толкова бързо, колкото други хранителни продукти. Това означава, че кръвната захар ще се възползва от лечебните свойства на овеса.

Разгледайте още:

http://starakniga.com/

http://otgore.com/

http://segashno.com/

http://obrazovatelno.com/