Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

Университетът на живота

Написана от Hristo Ginev on . Posted in Образование

Има неща, които не може да се научат в нито едно училище. Тези неща са нетленни и вечни.

Живеем във време, толкова забързано и изпълнено с предизвикателства, че не ни остава време да погледнем навътре към себе си и да потърсим къде отидоха мечтите, които са ни карали да не заспиваме до късно вечерта, когато сме били на 18. А било е време, когато сме се възхищавали на героите от `Улица Консервна` на Стайнбек, с копнежа по безметежност и безвремие. Къде отиде това време?! Сега с лека неприязън гледаме хипстърите тръгнали нанякъде с раници на гърба и слушалки заглушаващи безпътния шум на суетата.

Вече знаем какви сме, но какви щяхме да бъдем всъщност, ако бяхме поели дългия и трънлив път на самопознанието, отричащо безумието на стреса и жаждата за повече. Ние си мислим, че живеем в уреден свят, в който всичко е като част от огромен механизъм, знаещ своето предназначение. А нашето какво е?

Университетът на живота е това от което имаме нужда. Но не този живот от 9 до 5 с едночасова почивка, а онзи другия. Този университет, който кара финансови акули да приемат монашеския сан или да заживеят далеч от света, търсейки мир със себе си.

Да, образованието несъмнено е важно, но никой няма да ни каже какво и как, след като не знаем да зададем правилния въпрос. А отговорът е ...42.