Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

Занималня - точното място за вашето дете

Написана от Hristo Ginev on . Posted in Образование

За извънкласната подготовка на ученика няма много алтернативи. Вариантите обикновено се свеждат до учене у дома или посещение на занималня.

Под названието занималня разбираме различни неща, но същността на занималнята е да се осъществи плавен преход между, както учебното време на учениците и материала в училището, така и времето за самостоятелна подготовка на уроци и домашни. Занималнята е мястото, където вашето дете може да получи внимание, полезни съвети и добър пример за учене и затвърждаване на знанията, които ще са му необходими в класната дейност.

Придобиването на знания в училище е доста интензивна работа, която малко или много натоварва детето. Времето, което то прекарва в занималнята е по-спокойно, с не толкова строга структура на работа и повече почивка. Работата в малки групи и индивидуалния подход към всяко дете отговарят на съвременните методи на обучение.

Защо да насочите вашето дете към занималня?

Предимствата на занималнята са много.

На първо място, обучението там се води от педагози, които могат да дадат съществен тласък на ученика в обучението му. Какво имаме предвид? Въз основа на показаните знания и потенциалните възможности на ученика, педагозите могат да подпомогнат неговото обучение по предмети, които го затрудняват или по тези по които има желание за развитие и придобиване на повече знания.

При обучение у дома трудно можете да обърнете нужното внимание на детето, а често се оказва, че самите родители срещат сериозни трудности с материала и не могат да бъдат достатъчно полезни за ученика.

Децата, които посещават редовно занималня показват доста добри резултати, които проличават в повишаване на срочните и годишни оценки. Занималнята се оказва от голямо значение за затвърждаването, не само на знанията на отделния ученик, но и разчупва, по доста приемлив начин, метода на обучението, който е характерен за училищата. Това е повече от добра новина, както за самите учители, така и за самите родители.