Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

Децата са различни, дори в учението

Написана от keiti on . Posted in Образование

На една и съща възраст децата се оказват напълно различни. Едни от тях развиват творческите си способности, други аналитично мислене, а трети могат да боравят чудесно в екстремни ситуации, физическа активност и т.н.

На едни ученици им се отдава повече боравенето с бои, пластилин, четки, а на други с трансформиращи се играчки. Порасналото дете има своите интереси и експериментите са идеални, за да научи, кое е добро за него. С курсове по история, например може да развие своите по-добри познания.

Появата на желание за общуване у децата също не е фактор, който трябва да се пренебрегне. Това е и най-благоприятното време да научим детето да живее сред другите хора.

Ако наистина ви вълнува, какво ще знае и умее вашето дете, трябва непрестанно да сте „в час“ с новостите – от модерни игри и предавания, до мода, филми, техника. Така винаги ще има, за какво да разговаряте и да поддържате интереса и комуникацията между вас и детето си, а тогава и темата за училище ще е много по-смилаема помежду ви. Заблуда е, че само като подарите нова игра или дрешка на своето дете ще се отчетете като родител. Ако не се заловите заедно с детето да сглобите новия конструктор и да заинтригувате интереса му, едва ли нещата ще се получат и с ученето в бъдеще.