Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

Училищни бюра и столове - изберете ученически мебели сега!

Написана от keiti on . Posted in Образование

uchilishte1

Със старта на месец септември, родителите на учениците започват да се подготвят за началото на учебната година: елегантна униформа, ученическа чанта, многобройни тетрадки и най-важното – избор на училищни мебели. Всичко това е в списъка за учениците.

Разбира се, приличната техника е много важна, но не по-малко важно е работното място на детето. То трябва да бъде организирано, както в класната стая, така и у дома.

За бъдещата ученическа работа, от значение са и постиженията. Значение оказват и избора на подходящо училищно бюро със стол.

Обикновени или ортопедични ученически мебели?

Минималният набор от мебели за ученика е подходяща маса, на която детето ще прави домашната си работа и удобен стол.

За удобна работа височината на масата и стола има важна роля. Такива трябва да са съобразени с параметрите на седящия човек. Очевидно е, че, ако детето седи на обикновен стол и на стандартно бюро, тези съотношения ще бъдат нарушени. В същото време неправилната поза е въпрос не само за дискомфорт, но и оказва влияние над здравето на децата.

Параметрите на ученическите мебели трябва да се спазват. От тях зависи правилната позата на детето и здравето на гръбнака му. Ако масата е ниска, детето ще се наведе, ако е твърде висока - гръбнакът ще бъде в постоянно напрежение;

Параметрите на ученическите мебели определят и зрителната острота. Височината на плота определя разстоянието от очите до учебните помагала, учебници, а у дома и до компютъра;

Това колко високи или ниски са чинът и столът, определят качеството на кръвоснабдяване. Ако столът е прекалено висок и краката висят от него, вените и артериите са захванати, което води до стагнация на кръвта в долните крайници. За да не се налага мъчителна работа на бюрото и да не оказва влияние върху здравето на детето, бюрото с ученическия стол трябва да бъдат съразмерни.

Необходимо е мебелите да съответстват на височината и възрастта на ученика.

Ученическо бюро

Някои родители мислят, че детето ще се умори от монотонността, ако у дома то трябва да учи на същото бюро, както в училище. Обаче, това сходство е по-скоро предимство: първо, като имате бюро у дома, детето ще се научи как да организира своето работно място правилно и да свикне с училищната класна стая по-бързо.

На второ място, училищните мебели са проектирани така, че отчитат правилно анатомията на децата и са адаптирани за домашна употреба. Те ще помогнат за формирането на правилна поза.

Идеалната възможност за учениците е ортопедичното бюро, в което може да регулирате височината на плота до височината на детето.

Ученически стол

Също както чинът за ученика, роля има и ученическият стол. Основното правило е седалката да бъде регулирана на височина (разстоянието от пода до седалката на стола е равно на дължината на краката на детето от стъпалото до коляното). Седалката трябва да бъде 50 сантиметра. Важно е облегалката да е твърда.

Съвременните производители на ученически мебели създават обзавеждането за класни стаи и ученически маси и столове за дома, от най-иновативни и висококачествени материали. Това допринася комфорта по време на дълго седене, съхранява ги години напред и предлага иновативен, модерен дизайн, адаптивен към различни интериори.

За да създадат модерните столове, производителите на училищно обзавеждане на класни стаи залагат на мебели изработени в ергономична форма, с предпазни части, извити гръбчета и седалки с оптимална твърдост. Това прави дългият учебен процес по-малко уморяващ при заседнала работа.

За максимален комфорт и уют, детето трябва да се чувства по-свободно у дома, отколкото в училище. Може да купите стол с подлакътници. Също така при избора на училищен стол факторът за надеждност е от голямо значение.

Не е тайна, че децата са много мобилни и неспокойни, поради което столовете трябва да са здрави, със здрава носеща конструкция и всички регулируеми части да са здраво фиксирани за гърба и краката.

Това са основните неща, на които се обръща внимание преди самата покупка.