Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

5 начини за справяне с влагата, чрез отопление с климатик

Написана от keiti on . Posted in Техника

Един от неприятните за всеки дом моменти е появата на влага и мухъл. В отоплителният сезон рискът от тези вредители се увеличава двойно. Според специалистите най-важна роля за образуването им има въздуха, които се определя от отоплението. Не бива да се забравя и факта, че всеки човек отделя по няколко литра вода дневно. По време на пране, къпане, миене, дори от дишането количествата влага през студените месеци на годината се покачват двойно.

 

При отопление с климатик, значително се увеличават рисковите фактори за поява на влага, конденз и мухъл, въпреки, че за целта е нужен постоянен приток на топлина. Най-малки прояви има за домовете, които са с централно парно отопление. И въпреки това, ако в дома имате климатици Midea MS12F-09HRN1 12G6/MS12F-09HRN1 Fairwind, добре е да знаете и, че  съществуват множество начини да се преборите с влагата.

  1. Редовно проветрение – това е задължително условие, както от хигиенна гледна точка, така и с цел да се подобри средата на живот вътре и да се избегнат всякакви процеси по образуване на микроорганизми във въздуха. Единият начин е като климатик Daikin AR50EUXEP EMURA бъде спрян за около 1-2 часа и с широко отворени прозорци бъдат проветрени всички помещения. Другият начин е, чрез работещи климатици и за по-кратко време (около 15 минути), няколко пъти през деня.
  2. Осигуряване на постоянен обмен на топлина и завъртане на въздуха – важна е циркулацията на въздуха, а за това помагат някои от режимите на климатика.
  3. Всички стаи със северни изложения, трябва да се поддържат с минимални температури около 18 градуса. Само така може да се избегне опасността от появата на мухъл, влага и конденз.
  4. Добре е да се избягва включване и изключване на климатика. Най-добрата среда е равномерната, а така и разпределението на електрическа енергия е равномерно в помещенията и се пести от цената за електричество.
  5. Влагата в дома може да е предпоставка за редица заболявания, а най-лесният начин да ги ограничим е с помощта на климатик. Toshiba не само ще създаде истински комфорт в дома, но и ще гарантира изцяло здравословна среда.