Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

Велинград

Написана от Hristo Ginev on . Posted in Туризъм

Не е нужно да търсите дълго мястото за своето следващо пътуване извън България. На границата между Рила и Пирин се намира един от нашите най-добри планински курорти- Велинград. От няколко години насам този град е известен като спа столицата на Балканите. И не случайно едни от най- добрите спа центрове не само в България, но и в цяла Югоизточна Европа се намират в този китен град.

Велинград отдавна е бил известен със своите минерални извори и бани. Местните хора си спомнят все още за българските туристи, които редовно са посещавали този край, търсейки не само отмора, но и целебната сила на минералната вода, която е в изобилие. Хората, които са посещавали Велинград преди време си спомнят, че на тротоара на някои улици е имало чешми, от които е извирала лековитата минерална вода.

Велинград е известен със своите хотели и спа центрове. Те предлагат комфорт и добро обслужване и са желано място, както за български, така и за чуждестранни посетители. Ако все пак държите на романтиката и се чувствате все още на 18, вие може да наемете апартамент във фамилен хотел или стая за гости.

Велинград е различен всеки път, когато го посещавате. В това е именно чарът на този малък и толкова млад град.