Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

Има ли евтини хотели в централна София? Има ли алтернатива на познатите евтини хостели?

Написана от easyHotel on . Posted in Туризъм

Много хора все по-често търсят евтин хотел в централна София, но се лутат и търсят във форуми, различни сайтове и търсачки.

Често във форумите попадате на следния въпрос:

„Ще пътувам до София. Моля, помогнете. Дайте координатите на някой евтин хотел. Трябва ми само за една нощ - само за преспиване. Конкретно, търся самостоятелна стая с баня на ниска цена. Искам да е някъде в центъра на града и в близост да има удобен транспорт”.

Или друг пример: Вие сте младо семейство и търсите евтин и чист хотел, за 1-2 нощувки в централна София. Не сте сами, а пътувате заедно с друго приятелско семейство, като искате да преспите заедно на едно и също място.

Проверявате и се ровите в нета, но винаги попадате на най-ниските цени за нощувка, които се предлагат единствено от хостелите. Там пък ще трябва да спите в обща стая с други хора, да използвате обща баня и т.н.

Вие обаче не търсите нови контакти и запознанства, а искате да сте в 2 самостоятелни стаи с индивидуални бани, но в хостелите индивидуалните стаи с бани се броят на пръсти и нямате шанс да наемете две такива стаи на едно и също място.

Налага ви се да пътувате често - сами, семейно, с приятели, в командировка, за изпити, за семинар или чакате полет. Не търсите нищо друго освен чиста, сигурна и евтина стая с баня, за да пренощувате. Искате все пак и да сте в централна София, а не в отдалечените квартали или вилните зони наоколо. Искате да сте в близост до метростанция, за да стигнете бързо и евтино до гарата или автогарата. Или искате да паркирате колата си безплатно пред хотела.

Вече имате конкретното решение, стига да не ви интересуват различни екстри и глезотийки, които се предлагат в повечето хотели, но за сметка на това цените стават „солени”.

Всеки, който търси евтина нощувка с посочените по-горе критерии може да се възползва от първия нискотарифен хотел в централна София.

Модерните и популярни нискотарифни авиокомпании стъпили в България, вече се допълват и от първия британски нискобюджетен хотел от веригата easyHotel, разположен в централна София. Той е част от голямото семейство на easyGroup Holdings Ltd - с 22 нискотарифни познати и непознати компании и “братовчед” на авиокомпанията easyJet.

Тези хотели винаги се изграждат в централните части на столиците и градовете в различните държави. Те са на леснодостъпни и комуникативни места, с удобен транспорт до различни точки на града и задължително в близост до метростанция.

Основният принцип в хотела е практично и удобно настаняване на гостите, на възможно най-ниска цена. Тези условия допадат на голяма част от туристите, които търсят евтино, сигурно и чисто място за преспиване, както и на забързаните, делови хора и компании, желаещи да спестят пари от нощувки.

Формулата е много популярна и харесвана - не се предлага лукс, но за сметка на това цените са изключително ниски, като се предлага всичко необходимо за практична и евтина нощувка в столицата. Единствено гостите трябва да знаят, че размерите на всички помещения са минималистични и ако това не ги притеснява, то те могат спокойно да преспят на уютно, чисто, модерно и сигурно място.

Всяка стая разполага със собствена баня, телевизор, централна климатизация (индивидуално регулируема) и Wi-Fi интернет връзка. Предлагат се: външен безплатен паркинг, платен подземен гараж, стая за съхранение на багаж, охрана, видеонаблюдение, копир, факс, скенер и др. Държи се много на чистотата и на доброто отношение към гостите.

Както и при нискотарифните авиокомпании основният принцип за получаване на ниските цени е това, че цените са само за основната услуга, т.е. за нощувката. Всички други съпътстващи услуги се водят екстри и се ползват само по желание срещу символично заплащане. Те са въпрос на личен избор. По този начин не се натоварват тези гости, които не искат да се възползват от тях, а търсят само чисто и топло (прохладно) място за преспиване. Удобството е, че се заплаща единствено това, което се използва и нищо повече.

Това е другата основна разлика от останалите познати хотели и хостели, където повечето от тези услуги и някои други екстри влизат в цената на стаята, независимо дали човек ще ги използва или не.

Всички например си мислят, че в познатите хотели телевизията и интернета са „безплатни”, а в действителност те вече са включени в цената за нощувка и това я оскъпява допълнително. А ако не ги използвате, защо да ги плащате?

Друго условие за снижаване на цената за нощувката е, че площта на стаите, баните и общите пространства е сведена до минимум. Въпреки това, се предлагат удобства и уют характерни за първокласни хотели.

Стаите са обзаведени с модерни и компактни мебели и оборудване, като всичко е минималистично, ергономично и свежо. Това води до лесно почистване и поддръжка и затова гостите са впечатлени от изключителната чистота, която се предлага.

В тези хотели не се предвиждат заведения за хранене, а само вендинг автомати за топли и студени напитки и пакетирани закуски.

Всеки хотел от веригата (те вече са 18 на брой) е длъжен да спазва стриктно строг стандарт в обзавеждането и функционирането.

Брандът си има собствени условия и правила, с които гостите трябва да се запознаят предварително преди да резервират (в сайта на хотела), за да не останат изненадани и неподготвени. Резервациите се извършват единствено онлайн или на Рецепция с предплащане.

Такива хотели ще намерите освен в България, също така и в Англия (най-голям брой), Холандия, Дубай, Швейцария, Германия, Кипър, Унгария, Шотландия и Португалия.

Веригата непрекъснато се разраства и се очаква скоро да изникне и първият хотел в Африка.

Важно условие, което също трябва да се знае за нискотарифните хотели е, че цените им са динамични и се движат в определен диапазон. Те започват от определена минимална сума, която постепенно нараства до определен лимит (в зависимост от запълването на стаите и датата на резервация).

Затова съветът за "хващане" на най-изгодните цени е - направете си резервацията малко по-рано (поне 2-3 дни). Вярно е, че и същия ден може да улучите ниските цени, но по-добре е да не рискувате.

 

Фасада на easyHotel Sofia - LOW COST