Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

Почивка в Сапарева баня

Написана от Administrator on . Posted in Туризъм

Малко след някакви празнични дни, умората и еднообразието налягат повечето работещи и е време да се мисли за нова почивка. В Югозападна България, Кюстендилска област се намира едно приказно красиво курортче, което може да предложи идеални места за настаняване в къщи за гости. Мястото носи името Сапарева баня и може да изненада всеки, както с местоположението си, така и с разнообразието и микса от природни и културни места и забележителности.

Не далече от град Дупница в рилския масив, града носи славата на курорт с минерални бани. На това място, както въздуха, така и водата са изключително чисти. Неповторима е гледката на самия център, където се разкрива гейзера на планински минерални води. Той е единствен по рода си фонтан на територията на цяла Европа и това прославя още повече града, въпреки неголемите му размери. Минералните води извиращи от фонтана достигат 103 ºС. и дават възможност за всеки уморен, жаден и изтощен от пътя странник да поспре и да се полюбува на гледката и чистота.

Почивка в Сапарева баня е идеално решение за забързания софиянец. Курорта се разполага недалеч от столицата, само на 75 км и на още по-малко разстояние от град Кюстендил (делят ги едни 56 км). До града се стига по основни пътни артерии и се шофира приятно по международен маршрут. Всичко това допринася, както престоя на такова място, така и стигането до него да са изключително удобни и предразполагащи туриста да ги избира.

Почивка на Сапарева баня може да е за седмица време или само за няколко дни. Всичко зависи от възможността на всеки да се откъсне от рутината на ежедневието. Множество къщи за гости и малки хотелчета в курорт Сапарева баня посрещат своите туристи целогодишно.

Ако и вие търсите едно уединено място, гостоприемно и топло посрещане и всичко това под съпровода на чудната красота от природата, каним ви да разгледате къщи за гости в Сапарева баня и да организирате своята незабравима лятна или зимна почивка.