Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

Валута и други въпроси около Дубай

Написана от keiti on . Posted in Туризъм

Каква е валутата, в Дубай и какво трябва да знаем преди да се отправим към тази дестинация. Местната валута, използвана в Дубай и обединените арабски емирства е дирхам.

Ако пътувате до популярния град Дубай в Обединените арабски емирства от вас ще се иска да имате налични дирхам, която е местната валута, използвана в страната. Валутата Дубай е също известна и като AED, което е инициалът, с който се отбелязва валутен код за дирхам.

Дубай е известен като основен финансов град на света и много хора използват Dubai като удобна спирка след дълги празници, пътувания до далечни разстояния от запад на изток и обратно, където има средства. Градът се превърна в основна туристическа дестинация и централното търговско населено е насочено именно на това място в Близкия изток. Всичко това означава, че много банки, банкомати и обмяна на валута могат да се открият във всяка точки из целия град и в моловете. Цените за повечето оферти за дубай, както при екскурзия дубай, така и за кратка почивка са много подобни на Великобритания, въпреки че някои неща са дори по-евтини (например наемане на такси услуги).

Ако сте решили да пътувате до Дубай, без обмен на валутата предварително, тогава ще откриете, че обменът на бюрата по летищата е много сходен с Великобритания, тъй като те обикновено предлагат обменни курсове в AED. По сходен начин стои и въпросът с обмяната в хотел на валута. Когато пътувате до някое място по света, навярно винаги използвате местната валута за най-доброто решение. Така също ще откриете най-добрите обменни курсове на местна валута и ще улесните живота си.

Валутата на Обединените арабски емирства, дирхам идва в банкнота доминираща в банкноти от 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 и 1000 дирхама с арабски написани на лицевата и обратната страна. Валутата също идва в монети от 1, 25 и 50.

Ако планирате вашатапочивка в дубай, то добре е предварително да проучите и хотели в дубай.

При обмен на валута в Дубай е най-добре да предвидите достатъчно, но дори да смените всичката налична валута, след това не е проблем отново да закупите паричната единица на европа (евро) или щатски долари на тръгване и от всяко обменно бюро. Вижте още за atlantis dubai.