Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

Реанимация и ремонт на кладенци за вода

Написана от keiti on . Posted in Услуги

Източник на независим приток на вода за частни домове все повече се превръщат водните кладенци от различни видове. Създаването на такъв източник на вода отнема време и струва скъпо. По различни причини, може да се наложи да се ремонтират и поддържат кладенците за вода.

Навременната интервенция е независима и се извършва от специалист, които провежда профилактика и взема навременни мерки. Такива е много вероятно да спасят и от сериозно увреждане и елиминират нуждата да се търсят нови източници на вода.

Сред най-често срещаните причини за повреди могат да бъдат: затлачване на кладенеца; промяна на позицията на водоносни хоризонти; пропуски в проектирането и инсталирането на устройството; амортизация на оборудване; счупване на тръби; отвори на помпата; загуба на херметичност на отделните елементи на системата за водоносен хоризонт и така нататък.

Значително намаляване на количеството вода – може да произхожда от намаляване на дебита в кладенеца; във вода се появява нежелателни примеси; водата става мътна. Ако тези симптоми се появят след значителен период от време, то най-вероятно, има затлачване. Тогава се налага почистване на кладенци и трябва да направи веднага, в противен случай повредата на оборудването е гарантирана.

Съвет. Преди ремонта по възстановяване на кладенци, разходите трябва да бъдат предварително оценени. Когато има сериозни нарушения евтин вариант би могъл да бъде създаването на нови кладенци, отколкото реанимация на стари.

В желанието си да направите ремонт, отърсете професионални услуги. Някои смятат, че са скъпи, но трябва да се знае и, че неграмотните действия могат да доведат до фатални последици за кладенеца.

Как да се определи причината за намален дебит на вода?

Правилното диагностициране на проблема ще помогне да се избегнат ненужни разходи. Ако водата напълно отсъства в цялата система на вътрешен водопровод, има голяма вероятност, проблемите да са възникнали от сондажа, най-вероятно дефектна помпа или автоматичен блок за управление. Но при липсата на добро налягане може да бъде виновно и оборудването, отговарящо за разпределението на вода. Необходимо е да се прегледат всички стави на тръбопровода за течове, проверява се резервоара за хидравлично масло и дали е годен за експлоатация и така нататък.

Преди да започнете ремонт на кладенеца трябва да се инспектира картер или кесони, за да направи оценка на състоянието на кутията. Не трябва да има вода, през зимата, нито лед. Ако всичко е в ред, по-нататъшни диагностика могат да се извършват, като се фокусира върху състоянието на водата, постъпваща от кладенеца: Ако се доставя чиста вода, но количеството е намаляла значително, вероятно има задръстен филтър и трябва да се почисти. Ако водата е с видима смес от пясък или тиня, вероятно филтъра е за подмяна. Почистете добре след наноси. Ако има затлачване или необходимо изпомпване на пясък, можете да се опитате да направите реанимация с

Процедурата се повтаря, докато се извади, максималният размер на утайки и пясък. След това от кладенецът се изпомпва докато чиста вода стане достъпна с конвенционална помпа. След почистване на кладенците е необходимо да се обърне внимание на броя на входящите вода. Ако не сте в състояние да възстановите дебита вероятно се нуждаете от почистване на филтъра, която е по-добре да се възложи на специалисти. Те ще се извърши тази процедура или да препоръча друг метод за ремонт.