Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

5 незаменими съвета от Imotifree при отдаване на имоти под наем

Написана от web fusion on . Posted in Финанси и бизнес

imotifree

Недвижимите имоти могат да бъдат много печеливши и са доста добра инвестиция, но само ако знаете как да планирате правилно отдаването им под наем. Познаването на основите ще ви позволи да правите правилни преценки, с които да извлечете максимален ефект от вашите имоти. Възползвайте се от съветите и възможностите, които ви дават Imotifree:

 1. Ниски разходи за поддръжка – имайте това в предвид за дългосрочният успех на вашия имот. Вземете килими или плочки, които не показват толкова много замърсяванията по тях. Ако отдавате под наем къща с двор, то най-добре е дворът да бъда покрит с чакъл. Така няма да ви се налага постоянно да косите тревата и да отнемате от времето си.

 2. Познавайте района добре – преди да купите дадени имоти с цел отдаването им под наем, научете какво е търсенето на подобни имоти в даденият град или квартал. Така много по-добре ще можете да си направите преценка, дали си заслужава да правите инвестицията или не.

 3. Преценете наемателите – важно е да си определите какви качества търсите в потенциалните наематели. Въпреки, че е невъзможно да се направи напълно точен профил на човек, още с първата ви среща, неща като стабилен доход могат да ви подскажат, че вероятността да се закъснее с наема е по-малка. Задавайте вашите въпроси и слушайте внимателно как ще ви отговорят на тях. В крайна сметка търсите добър наемател, който да се грижи за имота ви и да си плаща наема навреме.

 4. Избягвайте наематели, които:

  - имат лоши кредити

  - дължат пари на много хора

  - често са сменяли предходните си квартири

  Това са само някой от червените светлини за внимание.

 5. Как да намерите наематели? - Imotifree.bg е най-доброто място за откриване на подходящият човек. Обявите по стълбовете и разгласяването, че давате имот под наем на ваши близки и познати понякога вършат работа, но това е доста рядко, така че не разчитайте на тях. В този портал вие ще можете да публикувате вашите имоти, заедно със подробното им описание, придружено със множество снимки, което е предпоставка за много бързото намиране на подходящите наематели. Все пак всеки, който си търси квартира първо започва от Интернет, тъй като това е най-голямата база данни.