Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

Време за промяна

Написана от Hristo Ginev on . Posted in Финанси и бизнес

Живеем във време на рецесия. Светът се опитва от няколко години да се пребори с най-голямата икономическа криза в последните сто години. Съществува мнение, че не е лесно да живееш в интересно време, време на икономически и политически промени. Днешният свят се развива бързо и ние се надяваме да е към по- добро.

Според повечето специалисти във днешно време ще оцелеят само най- добрите фирми, които произвеждат не само качествени продукти, но притежават и гъвкав мениджмънт, способен да издържи предизвикателствата на века. Според други капитализмът се е компрометирал като система и това се е случило именно в най-голямата държава от този тип- САЩ. Всеки ден наблюдаваме неравномерното движение на индексите по световните фондови борси. Дори и в такова `интересно` време съществуват компании и финансови брокери , които могат да извлекат най-голяма полза от спекулациите на борсите.

В социалните мрежи има брожения срещу политиките на големите и най-богати държави света. Според тях от всичко най-много ще пострадат бедните райони на планетата. Както обикновените хора обичат да казват: богатите стават още по- богати, а бедните- още по- бедни. Всички се надяват, че ще настъпи промяна към по-добро, а за някои това е равносилно на икономическа революция. Дали ако се позовем на старите книги не е време за връщане назад, вървейки напред. Говори се за цикличност и повторяемост на историческите и икономически промени.

Всъщност да живееш в интересно време е като проклятие, но защо да не го превърнем във преимущество, като при китайския йероглиф, който има еднакъв символ за криза и възможност.