Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

Форекс и анализи на пазара

on . Posted in Финанси и бизнес

Форекс пазарът на валута борави с технически анализ и фундаментален анализ, като първият се гради на точни индикатори и данни, а фундаменталният се основава на новините от финасовите пазари и цели да се предвиди развитието на тези пазари в бъдеще. Вие, като forex trader, имате възможност да направите прогнози на база на данните, изложени във фундаменталния анализ, за това в каква посока ще се променят цените в бъдеще. Въз основа на анализа, валутния търговец предвижда и преценя какви ходове да предприеме, за осъществяване на успешни покупки на валута.

Показателите за това са финансовите данни, новини, политическите фигури и техните изказвания, доклади на банки и големи финансови институции, изявления относно развитието на определени държави, които се очакват от трейдърите и въз основа на които те си изграждат стратегия на търговията във Форекс. Именно посредством споменатите индикатори можем да съдим за това дали финансовото състояние на дадена държава се влошава или подобрява. Това пък предполага поевтиняване или поскъпване на нейната валута на международния пазар. Независимо дали става въпрос за търговия на валута, злато, петрол, акции и CFD вие трябва да имате следното предвид:

Един от най-съществените индикатори е БВП (Брутен Вътрешен Продукт) или пазарната стойност на стоките и услугите в една държава, който се представя в предварителен доклад, финален доклад и поправка.

При всички случаи при Форекс търговията , вие се нуждаете от пълна информация за всеки един от споменатите компоненти и колкото повече се интересувате от тях, толкова по-големи шансове за успех в търговията с валута имате. Ако положите усилия да следите всички тези показатели, вземате предвид техническите и фундаментални анализи, следите икономическия календар, вие имате шансове да се справите успешно с всяка сделка или поне да имате реална представа за това какво се случва на пазара в настоящия момент и да предвидите как може да се развият нещата за в бъдеще. Странно, но факт – малко хора се възползват от възможността да подпомогнат търговията си чрез фундаменталния анализ.