Фешън Калърс - Дамски Къси Панталони

Козметика за лице и грижи за кожата подходящи за тийнейджърските години

Написана от web fusion on . Posted in Хора

Тийнейджърските години са изключително важни за всеки млад човек, тъй като обикновено са изпълнени с много емоции, социални контакти, формиране на трайни приятелства и началото на прехода към зряла възраст. През този период хормоните на младежите бушуват и влияят силно върху кожата им. Важно да е се знае, че има няколко основни стратегии благодарение на които може да се намали негативния ефект върху кожата в следствие на хормоналните промени. Необходимо е да се използва козметика за лице и тяло, с помощта, на която да се намали това негативно влияние на хормоните върху кожата.

Тийнейджърките имат уникалната възможност да използват различна декоративна козметика, тъй като за тях гримирането все още не се е превърнало в ежедневна рутина. Въпреки това безразборната употреба на какви ли не продукти е противопоказна и трябва да се внимава, а и да се полагат необходимите грижи за кожата. Първото и най-важно правило, когато използвате професионална козметика в случая гримове е да не ги разменяте и ползвате с други хора. Гримът и техните апликатори могат да поберат в тях бактерии, пот или дори заболявания. Макар да е забавно и удобно да заемете гланца, червилото или спиралата на вашата приятелка, това крие голяма опасност за кожата ви. Когато избирате козметика в някои магазин и искате да я пробвате първо се уверете, че тя е за еднократна употреба.

Друго важно нещо, когато става въпрос за декоративната козметика е хидратирането на кожата преди нанасянето на грима. Макар да смятате, че това е необходимо, когато сте на 20 години, грешите. Именно по време на тийнейджърските ви години е добре да хидратирате кожата си, макар да изглежда еластина и гладка, в близко бъдеще това ще се промени, защото времето и старостта не прощават на никого. Изключително важно е вечер, преди да си легнете да почиствате лицето си от фон дьо тен и грима, защото той запушва порите на кожата ви, а това създава предпоставка за появата на черни петна и акне. Използвайте тоалетно мляко, за да отстраните грима, а след това изплакнете лицето си с хладка вода, за да сте сигурни, че сте го почистили добре.

Правилната грижа за кожата и употребата на подходяща козметика за лице могат да ви помогнат да усетите проблемите, с които се сблъсква почти всеки тийнейджър, а именно появата на акне и комедони.